metallica_poster_blog_banner

METALLICA MAJICE

Metallica je popularni Američki Heavy Metal sastav. Band koji je većinu svog postojanja baziran u San Francisku ipak je osnovan u Los Angeles-u,a osnivači su bili Gitarist James Hetfield i Bubnjar Lars Ulrich. Metallica je dosada snimila 11 studio albuma: Kill ‘Em All, Ride The Lightning, Muster Of Puppets, …And Justice For All, Metallica. Load, Reload, St. Anger, Death Magnetic, Hardwired… to Self-Destruct i 72 Seasons.

72 Seasons je najnoviji i 11. studijski Album Američkog Heavy Metal sastava Metallica. Album je izašao 14. travnja 2023. Ovo je drugi album koji je idan od njihove vlastite izdavačke kuće Blackened Recordings a producirao ga je Greg Fidelman. Album je općenito dobro prihvaćen od strane kritičara koji su najviše hvalili Hetfield-ove tekstove i vokalnu izvedbu. Sastoji se od 12 pjesama ukupnog trajanja od 77 minuta i 14 sekundi. Album. ima 4 singla a to su : 72 Seasons, Screaming Suicide, Lux Æterna i If Darkness Had a Son.

graphic05-free-img
graphic05-free-img

St. Anger je 8. studijski album Metallice i prvi album sa upozorenjem za roditelje. Album je izdan od Elektra Records-a 2003. i zadnji je na kojem su surađivali sa producentom Bob Rock sa kojim su radili od 1990. godine. Snimanje je počelo u travnju 2001. ali je odgođeno zbod James Hetfield-ovog lječenja od ovisnosti i snimanje je nastavljeno u svibnju 2002. godine. Album je postigao veliki uspjeh te je glavni single St.Anger Osvojio prestižnu Grammy nagradu.

graphic05-free-img
Kill ‘Em All je debitantski studijski album Američkog Heavy Metal Band-a Metallica. Album je pušten u prodaju 1983. godine a izdan je od strane nezavisne izdavačke kuće “Megaforce Records”. Snimmljen je sa producentom Paul Curcio u Music America Studiju u Rochester-u, New York. Metallica je počela svirajući po lokalnim klubovima u L.A.-u i snimila je nekoliko demo snimaka da privuče pažnju vlasnika klubova
graphic05-free-img
graphic05-free-img

Master of Puppets je 3. studijski Album Američkog Heavy Metal Banda- Metallica. Izdan je 3. Marta 1986 godine, od izdavačke kuće Elektra Records. Snimljen je u Danskoj u Sweet Silence Studiju sa producentom Flemming Rasmussen, to je bio posljednji album sa basistomt Cliff Burton, koji je tragično poginuo u prometnoj nesreći dok su bili na promocijskoj turneji po Švedskoj.

graphic05-free-img
Ride the Lightning je drugi studijski album Heavy Metal Banda- Metallica. Izdan je 27. 07. 1984 godine. Izdala ge je nezavisna izdavačka kuća Megaforce Records. Snimljen je u Kopenhagenu u Danskoj u Sweet Silence Studiju sa producentom Flemming Rasmusse.
Shopping Cart
Scroll to Top
Ova Internet stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurali što bolje iskustvo korištenja naše web trgovine.